Dijous, 21 de Novembre, 2024  |  
Vila-real entregarà la medalla d’or de la ciutat a Porcelanosa i Carmelites i farà fill predilecte a Diego Dualde Vila-real entregarà la medalla d’or de la ciutat a Porcelanosa i Carmelites i farà fill predilecte a Diego Dualde

- 7 Setembre, 2022 -

Benlloch puntualitza: “hem volgut que sigui un procés ampli, amb la màxima participació, implicació i consens possibles” Vila-real entregarà la medalla d’or de la ciutat a Porcelanosa i Carmelites i farà fill predilecte a Diego Dualde

Benlloch puntualitza que, malgrat no ser necessària l’aprovació per ple, “hem volgut que sigui un procés ampli, amb la màxima participació, implicació i consens possibles”

Vila-real Informació

La junta de portaveus de l’Ajuntament de Vila-real ha aprovat per unanimitat concedir, a proposta d’Alcaldia, les distincions honorífiques de la ciutat per a l’any 2022 a dues institucions “fonamentals per a la història i per al progrés del nostre poble”, Porcelanosa Grup en el seu 50è aniversari i la comunitat carmelita de Vila-real, que rebran la Medalla d’Or de la Ciutat. A més, l’Ajuntament també reconeixerà com a Fill Predilecte a títol pòstum a Diego Dualde Pérez, un vila-realenc destacat per la seva labor científica i de recerca en l’àmbit de la medicina i la veterinària, sectors en els quals va exercir tasques de docència superior i de responsabilitat pública.

“Porcelanosa celebrarà el seu mig segle d’història a partir de novembre. 50 anys en què Vila-real s’ha transformat i ha progressat de manera exponencial, gràcies també a les empreses del grup i al camí que en el seu moment va iniciar Porcelanosa en la reconversió industrial de la nostra economia de la mà dels fills predilectes José Soriano, Manuel Colonques i Héctor Colonques. La commemoració d’aquest aniversari és, sens dubte, una excel·lent ocasió per a reconèixer amb la Medalla d’Or el paper que Porcelanosa ha tingut a la Vila-real d’avui, la nova Vila-real del segle XXI”, valora l’alcalde, José Benlloch, qui destaca també la implicació del grup per la millora de la ciutat i per mantenir la producció del seu conglomerat industrial a Vila-real.

En termes similars, l’alcalde defensa la concessió de la Medalla d’Or a la comunitat carmelita, l’arribada de la qual a Vila-real està documentada el 18 de juliol de 1593. “Els carmelites estan entre nosaltres 430 anys. Més de quatre segles en els quals la seva presència ha estat fonamental per a la construcció de la comunitat local com ho és també avui dia, especialment en el barri i en l’àmbit docent, sense oblidar l’activitat solidària, cultural i social, amb entitats vinculades com JuCar, l’ONG Karit o el Venerable Tercer Orde del Carmen”, detalla el primer edil. En la mateixa línia, Benlloch recorda que la col·laboració de Carmelites, al costat del Vila-real CF, ha estat fonamental per a la construcció del nou pavelló Campió Llorens.

En el cas de Diego Dualde, que serà reconegut amb el títol de Fill Predilecte de Vila-real a títol pòstum, Benlloch destaca la seva trajectòria científica i investigadora. “En un context gens fàcil, Dualde va portar el nom de Vila-real a l’àmbit de la ciència i la innovació, obrint un camí pel qual hem pogut avançar fins al punt d’aconseguir el reconeixement com a Ciutat de la Ciència i la Innovació des de l’any 2011. Una família de Vila-real que no ha deixat mai d’implicar-se amb la nostra ciutat i prova d’això és també la donació de la seva col·lecció etnològica i la cessió de la seva residència a la ciutat”, valora. L’alcalde iniciarà ara l’expedient, donat el consens de tots els grups, per a portar a la Comissió de Cultura per a dictaminar la proposta i portar-la al Ple. La idea és poder aprovar-la en el Ple ordinari d’octubre i celebrar l’acte protocol·lari de lliurament de distincions a mitjan desembre.

D’altra banda, Benlloch ha presentat també a la junta de portaveus el resultat del treball realitzat en el procés participatiu de l‘Agenda Urbana de Vila-real. Un projecte que veurà la llum la setmana vinent, després de 34 reunions i tallers -consells sectorials, òrgans de participació, sessions formatives, taules de treball…- en els quals han participat 259 persones, membres de la societat civil, polítics, tècnics i funcionaris. El projecte s’estructura en quatre documents: diagnòstic, marc estratègic, un pla d’acció en el qual s’han detallat 68 projectes de futur per a la ciutat encara que “obert” i un observatori amb 72 indicadors urbans que seran accessibles a la ciutadania en una plataforma web oberta.

“L’Agenda Urbana de Vila-real és un document viu, que alinea el desenvolupament de Vila-real amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides, l’Agenda Urbana Europea i l’Agenda Urbana Espanyola. Un projecte amb una visió àmplia per a poder marcar el full de ruta de Vila-real almenys la dècada vinent, amb marge de maniobra per a les diferents sensibilitats polítiques”, argumenta Benlloch. De fet, l’alcalde puntualitza que, malgrat no ser necessària l’aprovació per ple, “hem volgut que sigui un procés ampli, amb la màxima participació, implicació i consens possibles”. El document, que s’ha traslladat als grups perquè puguin fer les seves últimes aportacions, s’aprovarà la setmana que ve.

Google+
Whatsapp Telegram

No comments so far.

Be first to leave comment below.

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *