- 15 Octubre, 2021 -
La mostra pretén sensibilitzar sobre el paper de la dona en aquest paísLa mostra pretén sensibilitzar sobre el paper de la dona en aquest país
Vila-real Informació
La Universitat Nacional d’Educació a Distància (UNED), amb seu a la ciutat de Vila-real, ha inaugurat la mostra ‘Mujeres de Etiopía‘, una col·lecció de fotografies de Pepo Prieto, investigador de l’Institut de Catàlisi i Petroleoquímica del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), sobre la vida de les dones al país africà.
La mostra, que es pot visitar fins al 24 d’octubre a la sala d’exposicions de la Fundació Caixa Rural Vila-real, pretén sensibilitzar sobre les necessitats de cooperació del país africà i recaptar fons per al seu desenvolupament, mostrant el paper de la dona en aquest territori, que es redueix en la gran part de casos a recórrer diàriament a recórrer un llarg camí en busca d’aigua potable, quedant així sense educació.
La primera tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Vila-real, Silvia Gómez, ha participat en la inauguració de la mostra, que ha comptat també amb la presència de la vicerrectora 1ª de la UNED, Rosaria Maria Martín Aranda, el president de la Fundació Caixa Rural, Enric Portalés, la directora territorial de Presidència a Castelló, Eva Redondo, la directora del centre associat de la UNED, Maria Rosario Andreu, o el mateix Pepo Prieto, entre d’altres. Gómez ha destacat la tasca de Prieto, la UNED i les ONG Mujeres por África i ADS (Asociación Desarrollo Sostenibilidad) per a afavorir la millora de les condicions de vida a Etiòpia, en particular del col·lectiu de les dones. “Les imatges de Prieto ens traslladen a una realitat massa vegades oblidada i desconeguda. Una realitat davant la qual no podem seguir tancant els ulls: mortalitat infantil, manca d’aigua, sistemes sanitaris deficients, dificultats tremendes d’accés a l’educació, sobretot per a les dones…
Cal passar a l’acció i això és el transmet el projecte de Pepo Prieto i la UNED”, assenyala Gómez. També Redondo, ha agraït la labor desenvolupada a totes l’entitats implicades i ha destacat que “el projecte que hi ha darrere d’aquesta exposició és el resultat de posar la ciència, la innovació i l’educació al servei de la igualtat. Cap dona, ni cap persona pot ser lliure ni igual si no es cobreixen les seues necessitats bàsiques, qüestions tan essencials com l’aigua i l’educació”.
No comments so far.
Be first to leave comment below.