- 10 Octubre, 2022 -
Iniciativa emmarcada en el conveni de col·laboració entre l'UJI i l'Ajuntament en el Seu de la PlanaAquesta iniciativa està emmarcada en el conveni de col·laboració entre l’UJI i l’Ajuntament per a la realització d’activitats culturals en la Seu de la Plana
Vila-real Informació
L’Ajuntament de Vila-real i la Universitat Jaume I acosten el patrimoni local i la importància de la seua conservació als estudiants de Secundària de la ciutat a través dels tallers ‘Vila-real, molt més que patrimoni’, del projecte Planalab UJI, que han començat hui i que es desenvoluparan durant els mesos d’octubre i novembre. Aquesta iniciativa, emmarcada en el conveni de col·laboració entre l’UJI i l’Ajuntament per a la realització d’activitats culturals en la Seu de la Plana, es desplega a través de tallers en huit centres educatius de Vila-real que imparteixen ESO.
El regidor d’Universitats, Eduardo Pérez Arribas, explica que les activitats de la Seu de l’UJI a la Plana, sorgida per acord entre totes dues institucions en 2014, “s’insereixen en el marc del programa Campus Obert de l’UJI, que busca la integració de l’UJI més enllà del seu campus universitari, per a acostar les activitats de la universitat a diferents comarques”. Per a desenvolupar les accions de la seu universitària, l’Ajuntament de Vila-real manté un conveni amb l’UJI de 15.000 euros amb la finalitat de consolidar l’actuació continuada de promoció cultural i social de la universitat a la ciutat.
Els tallers que han començat hui s’emmarquen en el projecte Planalab UJI, un projecte que s’impulsa des de la seu de la Plana, i que té com a eixos centrals l’art, l’educació i el patrimoni. Per a aquest primer any, les activitats es desenvoluparan durant els mesos d’octubre i novembre en forma de tallers en 8 centres educatius de Vila-real on s’imparteix ESO (IES Francesc Tàrrega, IES Broch i Llop, IES Miralcamp, Fundació Flors, col·legi Verge del Carme, col·legi Consolació, col·legi Bisbe Pont i col·legi Santa María). “L’activitat pretén implicar i involucrar als i les estudiants en el coneixement i valoració del nostre patrimoni, conscients que una educació sobre patrimoni és important perquè la joventut aprenga també a respectar-ho i a donar-ho a conéixer a les generacions futures, com a part indispensable dels nostres senyals d’identitat com a poble”, assegura Pérez Arribas.
Sota el títol, ‘Vila-real, molt més que patrimoni’, els tallers se centraran en el patrimoni urbà i agrícola de Vila-real, però també en uns altres més intangibles, orals, pròxims, comunitaris, etc. Els tallers es realitzen en el propi centre escolar i seran impartits per especialistes contractats per la pròpia UJI. Com a colofó, el 7 de desembre tots els participants assistiran a un congrés sobre patrimoni que es realitzarà a l’Auditori Municipal durant l’horari escolar. Els resultats del projecte didàctic es proposaran en el treball internacional Reconnecting with your culture, on els treballs realitzats pels alumnes en els tallers formaran part d’una exposició comuna i virtual internacional.
No comments so far.
Be first to leave comment below.