Dijous, 21 de Novembre, 2024  |  
Presenten una guia de la Generalitat per a fer més compatible la fertirrigació al camp Presenten una guia de la Generalitat per a fer més compatible la fertirrigació al camp

- 10 Juliol, 2020 -

L’aplicació simultània d’aigua i fertilitzants a través de sistemes de reg localitzat és una tècnica àmpliament estesa Presenten una guia de la Generalitat per a fer més compatible la fertirrigació al camp

L’aplicació simultània d’aigua i fertilitzants a través de sistemes de reg localitzat és una tècnica àmpliament estesa

Vila-real Informació

El director general d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, Roger Llanes, ha presentat una guia per a fer compatibles els sistemes de fertirrigació disponibles en el camp valencià amb les necessitats específiques de la s produccions ecològiques, durant la celebració a Vila-real d’un acte organitzat per la Federació de Regants de la Comunitat Valenciana (Fecoreva).

La guia, elaborada perl a Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, està destinadona a les comunitats de regants i al personal tècnic implicat en el sector del regadiu.

L’aplicació simultània d’aigua i fertilitzants a través de sistemes de reg localitzat és una tècnica àmpliament estesa en l’agricultura valenciana que ofereix múltiples avantatges.

No obstant això, l’ús d’aquest procediment s’ha circumscrit tradicionalment a l’àmbit de la denominada agricultura convencional, per la qual cosa, fins ara, resultava problemàtic aplicar la fertirrigació comunitària en l’agricultura ecològica pel fet que aquesta última precisa l’aportació d’una altra mena de nutrients.

La guia suposa un exhaustiu compendi dels diferents mètodes que poden implementar les agrupacions i entitats de reg per a adaptar els seus equips de fertirrigació a les exigències concretes de nutrients i abonat que tenen l’agricultura ecològica.

Llanes ha manifestat que “aquesta guia ofereix solucions tècniques en matèria de fertirrigació per a l’agricultura ecològica, la qual cosa contribuirà de manera important a fomentar la seua implantació i desenvolupament en la Comunitat Valenciana”.

Respecte a la gestació d’aquest manual de treball, en el qual també ha col·laborat el Comité d’Agricultura Ecològica de la Comunitat Valenciana (CAECV), Llanes ha explicat que “els propis regants ens havien plantejat la conveniència de desenvolupar una metodologia d’aquest tipus perquè l’auge dels cultius ecològics és notori i de la mateixa manera que la introducció de les tècniques de fertirrigació va ser important per a l a agricultura convencional ara ha de ser-ho també per a l’agricultura ecològica”.

E naquest sentit, el director general ha recordat “el decidit suport que la conselleria ve prestant a la implantació de les produccions ecològiques en la Comunitat a través de les mesures contemplades en el pla específic que vam posar en marxa en 2016 i que iniciatives com la que hui presentem venen a complementar”.

La referida trobada ha contat, a més, amb la presència de l’alcalde de Vila-real, José Benlloch, del president de Fecoreva, Salvador Marín, i del president del Sindicat Central d´Aigues del riu Millars, Enrique Font. Aquesta entitat ha tingut una destaca implicació en el desenvolupament del projecte.

Google+
Whatsapp Telegram

No comments so far.

Be first to leave comment below.

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *