Dijous, 21 de Novembre, 2024  |  
Vila-real incorporarà al patrimoni municipal l’antic Molí Nou per al futur parc fluvial  Vila-real incorporarà al patrimoni municipal l’antic Molí Nou per al futur parc fluvial 

- 3 Agost, 2022 -

El Ple habilitarà 230.000 euros per a l'adquisició, per primera vegada, de terreny públic junt al Millars, amb l'objectiu de protegir el patrimoni i... Vila-real incorporarà al patrimoni municipal l’antic Molí Nou per al futur parc fluvial 

El Ple habilitarà 230.000 euros per a l’adquisició, per primera vegada, de terreny públic junt al Millars, amb l’objectiu de protegir el patrimoni i avançar en la creació d’una gran àrea verda de 126.000 metres quadrats,  en el que està cridat a ser el “segon Termet” de Vila-real i que finançarà Europa.

Vila-real Informació

La ciutat de Vila-real incorporarà al seu patrimoni l’antic Molí Nou de Santa Sofía, considerat el primer de la xarxa de molins hidràulics del terme municipal, que es convertirà en un dels elements tractors del projecte Vila-real Connexió Millars. Un ambiciós programa de renaturalització urbana i de l’entorn del riu Millars que suposarà la creació d’una gran zona verda i parc fluvial de més en de 126.000 metres quadrats en el que està cridat a ser el “segon Termet” de Vila-real, que serà finançat a través de fons europeus. “Per a fer-nos una idea, crearem una gran zona verda protegida a l’entorn del nostre riu que suposarà més de tres quartes parts de l’actual zona protegida del Termet, creada pels nostres avantpassats fa un segle, amb 160.000 metres quadrats protegits”, detalla l’alcalde, José Benlloch. “Per a fer-ho, necessitem també incorporar al patrimoni municipal aquest antic molí”, puntualitza.

Amb aquest objectiu, Benlloch ha convocat per a divendres que ve un ple extraordinari en el qual s’habilitaran, a través d’una operació de modificació de crèdits, 230.000 euros per a l’adquisició de l’antic molí i una superfície total de 4.341 metres quadrats. Quantitat, a més, que l’Ajuntament preveu recuperar a través del finançament europeu al qual opta el projecte.

“El pla Vila-real Connexió Millars és una de les actuacions més importants que veurem en els pròxims anys; un projecte molt ambiciós que hem presentat al Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Govern d’Espanya, finançat amb fons Next Generation, i que ens permetrà, en diverses fases, la protecció de més de 126.000 metres quadrats d’espai verd, dividits en una zona fluvial paral·lela al riu i un parc urbà en la zona del Madrigal i el carrer Encarnació, tot creant un corredor verd que es prolongarà fins i tot fins al futur quart institut”, assenyala Benlloch, qui, a més, ha sigut un dels artífexs que els fons Next Generation puguen finançar també l’adquisició de patrimoni. En els terrenys del futur parc fluvial es troba el Molí Nou, entre altres infraestructures que també estan en aquests moments en negociació. “L’adquisició d’aquest antic molí, el primer de Vila-real, ens permetrà ampliar el patrimoni públic i protegir un dels exemples més importants del nostre patrimoni hidràulic, a més de ser un dels elements tractors del futur projecte Vila-real Connexió Millars”, puntualitza l’alcalde, qui incideix en què aquesta compra suposarà comptar amb “el primer pam de terra públic municipal al costat del Millars”.

Entre els futurs usos que Benlloch es planteja per al Molí Nou es troben alguns com un centre d’educació ambiental, alberg, un possible Museu de l’aigua o com a seu del Consorci Gestor del Paisatge Protegit de la Desembocadura del Riu Millars, organisme del qual Vila-real ostenta en aquests moments la presidència i en el qual també participen els ajuntaments de Borriana, Almassora, la Generalitat i la Diputació. “El nostre Millars, paisatge protegit i Lloc d’Interés Comunitari (LIC) representa el principal patrimoni natural de Vila-real. Adquirir el Molí Nou de Santa Sofía per al poble ens permetrà continuar avançant en l’ampliació de zones verdes, protegir i afavorir el coneixement i ús del parc fluvial i configurar una nova Vila-real del segle XXI més sostenible, ambientalment compromesa i conscient de l’enorme riquesa natural que tenim al Millars”, conclou Benlloch.

Google+
Whatsapp Telegram

  • Se cargaron el entorno del río al construir la presa de Santa Quitaría que en estos momentos está llema de lodo y aún estoy pensando para que se izó y ahora nos van ha ipotecar como lo izo el PP cuando gobernó con un proyecto ambicioso personalmente,además el alumbrado público cuando se rectifica no se suterranea cuando existe una normativa de la Generalitat y las calles de partida Madrigal sin asanchar,este alcalde le quedan los días contados y nos quiere dejar un marrón ha todos.

    Respon

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *