- 16 Febrer, 2022 -
La Generalitat selecciona el municipi per al projecte pilot de 'Missions'La Generalitat selecciona el municipi per al projecte pilot de ‘Missions’. L’objectiu del programa és formar als ajuntaments en la metodologia de missions per a la gestió de reptes des del punt de vista de la innovació
Vila-real Informació
El projecte pilot impulsat per la Conselleria d’Innovació, Les Naus i l’Ajuntament de València per a la formació especialitzada i acompanyament en la detecció de reptes d’innovació ha reconegut la participació de Vila-real i el treball de planificació realitzat pel consistori amb l’objectiu d’avançar cap a una ciutat amigable, sostenible i inclusiva des de la innovació. L’alcalde de la ciutat, José Benlloch, ha assistit al costat del regidor de Ciència, Innovació i Universitats, Eduardo Pérez Arribas, a la jornada de clausura del Programa de Municipis Innovadors en el qual han participat sis municipis de la Comunitat, un d’ells Vila-real. L’objectiu del programa era formar als ajuntaments en la metodologia de missions per a la gestió de reptes des del punt de vista de la innovació.
L’alcalde ha recordat que Vila-real “va ser un dels pocs ajuntaments que fa 11 anys va apostar per parlar des de l’àmbit local en el nou idioma de la innovació, amb moltes dificultats perquè no està contemplat entre les competències municipals i perquè no hi havia cultura de prestar serveis des del punt de vista de la innovació”. “En 2011 vam obtindre per primera vegada la distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació i, ara, després d’una dècada, és una satisfacció que en aquest moment no es pose en dubte que des dels ajuntaments es pot col·laborar i que és imprescindible que prestem aqueixes competències i que parlem aqueix llenguatge de la innovació”. L’alcalde ha destacat que la iniciativa Missions València 2030 “no es queda només a la frontera de cada municipi” i per això ha felicitat l’Ajuntament de València per “una capitalitat ben exercida” i per “entendre el territori i l’estratègia d’innovació com una cosa global”.
L’alcalde també ha agraït el treball de la Fundació Globalis, representada en l’acte per la directora María Bellmunt, i d‘Edurne Zubiría, cap del gabinet d’Alcaldia, per la seua implicació en aquest projecte pilot per a implantar la metodologia de missions en l’estratègia d’innovació de Vila-real. Després de participar en els tallers formatius del programa de missions, l’Ajuntament va dur a terme el mes d’octubre un taller d’identificació de reptes urbans mitjançant el diagnòstic participatiu amb representants del Consell de Participació Ciutadana i tècnics municipals. Sobre la base d’aquest treball, Vila-real ha triat tres missions per a aconseguir els objectius de ciutat amigable, sostenible i inclusiva, en l’horitzó de 2030.
Benlloch s’ha compromés a treballar en l‘estratègia de missions, emmarcada en el projecte d’Agenda Urbana i prenent com a base els Objectius de Desenvolupament Sostenible. A més, com a president de la Xarxa Valenciana de Ciutats per la Innovació, Benlloch ha animat als ajuntaments de la Comunitat a implicar-se per a “teixir una xarxa cada vegada més àmplia i lluitar per objectius que són de tots i totes”.
En l’acte, celebrat en La Polivalent de Las Naves, a València, ha participat també el secretari autonòmic d’Innovació, Jordi Juan, el regidor d’Innovació de l’Ajuntament de València, Carlos Galiana, responsables de Las Naves i dels altres cinc ajuntaments participants: Alfàs del Pi, Dénia, Onda, Ontinyent i Riba-roja de Túria.
No comments so far.
Be first to leave comment below.