- 26 Agost, 2016 -
Un dispositiu de prop de 90 persones, entre efectius de la Policia Local, Policia Nacional i Policia Autonòmica vetlarà per la seguretat durant els...Vila-real Informació
Un dispositiu de prop de 90 persones, entre efectius de la Policia Local, Policia Nacional i Policia Autonòmica vetlarà per la seguretat durant els 10 dies de festes de la Mare de Déu de Gràcia, que comencen el proper dia 2.
La Junta Local de Seguretat celebrada aquest divendres, que ha estat presidida per l’alcalde, José Benlloch, i pel subdelegat del Govern a Castelló, David Barelles, ha perfilat els últims detalls d’un dispositiu de festes que enguany fa especial èmfasi en la seguretat en els actes multitudinaris i en els actes taurins, on dos agents de la Policia Local –en lloc d’un- s’incorporaran a l’equip responsable dels actes taurins. “L’objectiu és doble: evitar que menors d’edat, persones en edat avançada i aficionats en males condicions per a accedir al recinte de la vila pel consum d’alcohol o altres substàncies posen en risc la seua vida, així com protegir i evitar el maltractament dels animals, complint amb la normativa vigent”, explica Benlloch.
Així mateix, els agents que es desplegaran sobre el terreny s’encarregaran de “garantir una bona convivència ciutadana i reprimir aquelles conductes que la impossibiliten, treballant per aconseguir la màxima seguretat perquè els veïns i visitants gaudisquen”, afig, al mateix temps que assegura que “seran dispositius potents, però discrets, que se centraran, especialment, en llocs on es realitzen actes multitudinaris, com dinars o sopars de penyes o actuacions”. En aquest sentit, el subdelegat del Govern ha destacat que una vintena d’efectius s’encarregarà cada dia de vigilar i prevenir els robatoris en habitatges i de seguir el pla antiterrorista marcat pel Govern, que en aquests moments es troba en el nivell 4 en tot l’Estat, vigilant els llocs on es produïsquen grans aglomeracions de persones.
A més, el dispositiu tindrà altres funcions, com poden ser la regulació del trànsit i garantir el compliment de l’ordenança de convivència ciutadana i la normativa de sorolls, ja que, tal com afirma Benlloch, “comptem amb 300 penyes inscrites en un registre específic que serveix per a controlar que els casals es troben en les millors condicions d’habitabilitat i ofereixen els serveis bàsics, un model que ara estan incorporant altres ciutats i municipis, per la seua gran utilitat”.
D’altra banda, Barelles, que ha posat l’accent en la importància de comptar amb diferents cossos de seguretat coordinats, ha indicat que el nombre d’infraccions penals del primer semestre d’enguany s’han reduït en un 37,5% respecte al 2015 i que l’índex se situa a Vila-real en 32 infraccions per cada 1.000 habitants. “Molt per sota de la mitjana provincial i nacional de 45”, apunta, xifres “molt positives” que atribueix a la creació, el passat mes de febrer, d’una comissió tècnica de seguretat que “ha estretat la col·laboració i contacte entre Policia Nacional i Local”.
En un altre ordre de coses, tant Benlloch com Barelles han donat a conèixer l’entrada en funcionament del protocol d’actuació contra la violència de gènere que es va signar en l’última Junta Local de Seguretat, per la qual l’Ajuntament de Vila-real es comprometia a aportar a dos policies locals per al seguiment i protecció de les víctimes, al marge dels serveis que ja els presta el consistori des de l’àrea d’Igualtat. Un total de quatre dones de la ciutat reben ja l’ajuda d’aquest equip.
No comments so far.
Be first to leave comment below.