- 3 Maig, 2019 -
José Benlloch i Josep Ramos presenten el nou dispositiu, creat per l'empresa local Sevi Systems i dirigit a persones amb discapacitat o demència, menors...José Benlloch i Josep Ramos presenten el nou dispositiu, creat per l’empresa local Sevi Systems i dirigit a persones amb discapacitat o demència, menors i majors de 65 anys
Vila-real Informació
L’Ajuntament de Vila-real, amb la col·laboració de la Fundació Caixa Rural Vila-real –a través del projecte XiCaEs- i l’empresa local Sevi Systems, guanyadora de l’últim premi Globalis, han presentat aquest matí la polsera de seguretat i emergència ideada per la companyia per a facilitar la identificació de diferents col·lectius de risc a les forces de seguretat. Es tracta d’un dispositiu pioner que, a través d’un codi QR, permetrà conéixer les dades de contacte i de rellevància de col·lectius com xiquets, majors o persones amb capacitats especials en casos d’emergència que requerisquen una ràpida identificació.
L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, el secretari de la Fundació Caixa Rural Vila-real, Josep Ramos, i la regidora d’Innovació, Mónica Mañas, han presentat els dispositius, en un acte al qual han assistit també la subdelegada del Govern, Soledad Ten, i els caps de la Policia Local i Nacional de Vila-real, a més d’associacions locals relacionades amb els col·lectius potencials per a l’ús de les polseres. L’Ajuntament ha adquirit un miler de polseres, que distribuirà entre aquests col·lectius.
“Vila-real és una ciutat innovadora, que es cuida i cuida dels seus, i ho tornem a demostrar amb aquest dispositiu pioner, que, de nou, posa la tecnologia al servei de millorar la vida de les persones. Un programa pilot que anirem a poc a poc avaluant i millorant en allò que siga necessari”, valora Benlloch. Des de la Fundació Caixa Rural, per part seua, Ramos destaca les possibilitats que ofereix el dispositiu per a la seguretat de determinats col·lectius i els seus familiars. Les persones amb Alzheimer i altres demències, persones amb discapacitat, malalts que necessiten medicació crítica, menors de 8 anys i majors de 65 són els col·lectius als quals es dirigiran inicialment les polseres, que s’obriran també a membres d’entitats locals i població en general en fases posteriors. Les polseres permeten, a través d’un codi QR, accedir ràpidament a un web en la qual prèviament l’usuari haurà introduït informació de rellevància, com poden ser dades de contacte dels pares o familiars, medicació especial o unes altres.
“És una manera molt senzilla però també molt efectiva de garantir que aquests col·lectius de risc siguen fàcilment identificats en cas de pèrdua o d’emergència per part de les forces de seguretat, amb el que això suposa també de tranquil·litat per als seus familiars i de millora de la qualitat de vida”, agrega Mañas. La regidora i els responsables de l’empresa han sigut els encarregats de detallar a les associacions presents el funcionament d’aquest nou dispositiu. “Les polseres començaran a distribuir-se a la sala de noves tecnologies del Centre Social de Fundació Caixa Rural a partir del 20 de maig”, conclou Josep Ramos.
No comments so far.
Be first to leave comment below.