- 7 Juliol, 2018 -
La Policia Local ha incrementat les mesures preventives de vigilància, després de detectar que alguns adolescents fotografiant-seLa Policia Local ha incrementat en els últims temps la vigilància, després de detectar que alguns adolescents gravant-se
Vila-real Informació
L’Ajuntament de Vila-real vol posar fi definitivament als salts i les pràctiques de risc que molts joves realitzen cada estiu a l’Assut i en zones prohibides al bany del riu Millars burlant les mesures de seguretat.
La Policia Local ha incrementat en els últims temps les mesures preventives de vigilància, després de detectar que alguns adolescents no només es colen en espais perillosos del paratge, sinó que a més es graven saltant a l’aigua i difonen els vídeos a les xarxes socials, on cada dia augmenta el nombre de seguidors.
La regidora de Seguretat Ciutadana, Silvia Gómez, explica que “s’han reforçat els accessos a zones com Els Matxos, on fa dos anys va morir un jove de Nules de 19 anys”. “A més de tancar el pas amb cinta d’abalisament de Policia, s’han resituat els cartells que prohibeixen l’entrada, però els saltadors, a més d’arrancar-los, han cercat altres alternatives per a colar-se”. Per aquest motiu, s’ha hagut d’establir un dispositiu especial i preferent que compta amb un punt fix de vigilància que roman diverses hores al dia en la zona i un altre que es va desplaçant de manera intermitent per altres àrees, gràcies a la col·laboració de la Policia Rural i de la Unitat de Resposta Policial (URP).
“El primer que volem és que aquests joves entren en raó i vegen que no només s’estan saltant les normes, sinó que corren un gran perill, ja que a més de posar en risc la seua vida, també juguen amb la d’altres persones”, afirma Gómez.
Per aquest motiu, després d’identificar als saltadors i també a convocants i seguidors a través de les xarxes socials, els agents s’han entrevistat amb alguns d’ells per a advertir-los dels perills que corren. També s’ha contactat amb els seus pares, citant-los perquè la setmana vinent acudisquen a la seu de la Policia Local amb els seus fills -alguns menors d’edat- per a mantenir una reunió informativa en la qual tractaran la situació i exposaran les conseqüències a les quals s’enfronten si no cessen la seua activitat.
Possibles sancions als saltadors
“S’està estudiant sancionar als saltadors en aplicació de la Llei 13/2010, de 23 de novembre, de la Generalitat, de Protecció Civil i Gestió d’Emergències, que considera infraccions greus la realització d’actes negligents o contraris a les recomanacions i instruccions de les conselleries competents en matèria de protecció civil i de medi ambient que provoquen la mobilització necessària de recursos dels serveis essencials d’intervenció”, manifesta l’edila de l’àrea. Aquestes infraccions porten aparellades multes de 6.001 a 150.000 euros. “No volem més morts en el nostre riu ni que ningú s’expose innecessàriament a un perill”, indica Gómez. “Sabem que pràcticament es repten a través de les xarxes socials i no saben on es fiquen”, apunta “el riu, encara que semble tranquil, és inestable, poden haver-hi corrents i remolins que els absorbeixen i els impedeixen eixir de l’aigua o poden colpejar-se en les roques, és un tema que ens té realment preocupats i per açò hem pres cartes en l’assumpte per a evitar més disgustos”.
Acció del consorci
També el Consorci del Millars ha realitzat recentment un informe sobre els punts negres per al bany situats en el paratge protegit, recordant el perill de banyar-se en algunes infraestructures hidràuliques i zones que estan perfectament senyalitzades, a més de posar de manifest l’impacte ambiental que açò suposa.
No comments so far.
Be first to leave comment below.