- 12 Desembre, 2022 -
La modificació de l'ordenança de trànsit inclou de manera pionera la recomanació als conductors d'assistir a un curs de formació teòric/pràctic. “Enfront d'altres ciutats...La modificació de l’ordenança de trànsit inclou de manera pionera la recomanació als conductors d’assistir a un curs de formació teòric/pràctic
Vila-real Informació
L’Ajuntament de Vila-real ultima una actualització de l’ordenança municipal de trànsit que regularà l’ús urbà de vehicles de mobilitat personal (VMP), amb importants novetats com l’edat mínima per a poder circular amb els populars patinets, que es fixa en 14 anys. L’ús del casc en els casos que reglamentàriament es determinen, la prohibició de circular per voreres i zones per als vianants o la regulació de les zones d’estacionament autoritzat són unes altres de les característiques de la nova normativa, que arriba al Ple municipal després de recaptar el consens tècnic i polític durant el seu procés d’elaboració.
El propi alcalde, José Benlloch, ha participat directament en el procés. “L’ús dels VMP, els populars patinets elèctrics, s’ha estés de manera considerable a les nostres ciutats. Estem davant un nou tipus de mobilitat que requereix que ens dotem també de noves normes que garantisquen la seguretat i la convivència d’un nombre cada vegada major de mitjans de transport”, detalla Benlloch, qui recorda que ha sigut necessària, prèviament a l’actualització municipal, la regulació estatal d’aquest tipus de vehicles elèctrics. “Enfront d’altres ciutats del nostre entorn, com València o Castelló, que fixen l’edat en 15 o 16 anys, hem decidit finalment rebaixar l’edat mínima de circulació dels patinets elèctrics en la via pública fins als 14 anys, atesa la realitat que ens envolta. Que no és una altra que la proliferació d’aquests vehicles entre els més joves, i tenint en compte, a més, que és una mobilitat molt més eficient i sostenible que el cotxe o altres mitjans de transport privats”, agrega l’alcalde. En el cas de menors de 14 anys, només podran fer ús dels VMP en espais tancats i sempre sota la responsabilitat del pare/mare o tutor/tutora.
Unes altres de les condicions que fixa l’ordenança de trànsit respecte als VMP és l’ús de casc en els casos que s’establisquen reglamentàriament o la recomanació de comptar amb assegurança de responsabilitat civil. Els vehicles de mobilitat personal -que hauran d’observar les normes de circulació de trànsit- només podran estar ocupats per una persona i hauran de comptar amb un certificat de circulació per a garantir que són vehicles homologats i que compleixen els requisits tècnics. També es recomana la realització d’un curs teòric/pràctic de formació previ a la conducció, que serà organitzat per l’Ajuntament. “Aquesta és una novetat important que introduïm a Vila-real de manera pionera, amb l’objectiu fonamental de facilitar als usuaris el coneixement de la normativa, millorar la seua seguretat i la de tots”, puntualitza.
Respecte a les zones per les quals podran circular aquests vehicles, la normativa estableix la prohibició de circular per autovies, túnels urbans, voreres o zones per als vianants. Sí que podran circular per vies ciclistes, carrils bici marcats per les voreres o ciclocarrers, a més de per plataformes úniques de calçada i vorera. Es permet la seua circulació per la calçada de les vies urbanes, sempre per la zona central del carril, a una velocitat màxima de 20 quilòmetres per hora (15 km/h en el cas de circular per plataformes úniques o carril bici). Quant a l’aparcament, estarà prohibit estacionar-los lligats a arbres o mobiliari urbà i tampoc es podran aparcar en zones reservades per a persones amb mobilitat reduïda. Es podran estacionar en llocs específicament habilitats, aparcabicis o voreres, però en cap cas en la línia de façana obstaculitzant el pas.
No comments so far.
Be first to leave comment below.