- 10 Març, 2017 -
Obiol ha explicat que van "a entrar en una de les fases més importants"Vila-real Informació
Les obres de rehabilitació del Molí la Vila es reprendran el pròxim 20 de març, per a emprendre els treballs de rejuntat i consolidació de l’estructura, que es troben ja en un grau d’execució del 30% aproximadament. “La que anem a iniciar ara és una de les fases més importants del projecte de recuperació d’aquest emblemàtic edifici del segle XVI, per al qual comptem amb la col·laboració de la Diputació de Castelló”, recorda el regidor de Territori, Emilio M. Obiol, en una visita als treballs.
L’actuació es reprén ara, després d’un mes i mig de parèntesi derivat per les troballes durant l’execució de les obres, que han obligat a un modificat del projecte inicial per a atendre a les necessitats que s’han anat detectant. “El Molí la Vila és un edifici protegit i molt antic i, en aquest tipus d’obres, no podem saber per endavant i amb exactitud què és el que anem a trobar. Per açò, després dels primers mesos de treballs, ha sigut necessària una xicoteta modificació, que entra dins de les previsions legals per a aquest tipus d’actuacions i s’ha pogut assumir sense cap problema”, incideix.
En concret, els primers treballs executats en l’antic molí van permetre detectar elements de la construcció que fins a eixe moment es desconeixien, com la troballa de dos tipus de paviment –un empedrat del segle XVIII i un de taulell del segle XIX-, el manteniment dels quals s’incorpora al projecte original. Una altra de les novetats introduïdes en l’obra és la rehabilitació del sostre de l’edifici, després de detectar durant el procés de recerca patrimonial que originalment havia sigut un sostre a dues aigües.
“Després dels primers treballs en el molí i el modificat del projecte, anem a entrar ara en una de les fases més importants de l’actuació, la d’unir i consolidar les parets i els diferents elements de l’edifici, que ara es troben en molt mal estat per la seua antiguitat, per a garantir el seu manteniment i conservació. I açò ha de fer-se, a més, respectant al màxim els elements i l’estètica originals, ja que es tracta d’un edifici protegit i d’important valor patrimonial”, recorda Obiol. Després de la consolidació de l’immoble, el projecte preveu també el condicionament exterior i la instal·lació de punts d’il·luminació “suficient i càlida, que no impacte sobre el molí protegit i la seua preservació”. L’interior de l’edifici quedarà diàfan, tot respectant les diferents altures originals, amb una sala de consergeria i un bany.
Una vegada represos els treballs, el regidor de Territori es posarà en contacte amb el diputat provincial de Cultura, Vicent Sales, per a valorar la necessitat de posposar la data de conclusió de l’obra, prevista inicialment el 30 d’abril. “Arran del parèntesi en el projecte, aquest termini ja no es podrà complir, per la qual cosa, tenint en compte les peculiaritats d’aquest tipus d’actuacions sobre el patrimoni, es baralla el 31 de juliol com a data última de culminació de les obres de recuperació del molí”, conclou.
No comments so far.
Be first to leave comment below.