- 10 Novembre, 2017 -
L'alcalde anuncia un pressupost de 15 milions i avança projectes com la remodelació de la Cambra Agrària i l'intercanviador de transport a la...Benlloch considera que en la tercera edició “s’ha donat resposta a les principals peticions” com són l’accés als criteris de baremació i a les memòries dels ajuntaments i que es done més pes a la part d’inclusió social i lluita contra la pobresa”. L’alcalde anuncia un augment del pressupost fins als 15 milions i avança projectes com la remodelació de l’edifici de l’antiga Cambra Agrària i l’intercanviador de transport previst a la plaça de l’estació del ferrocarril
S.N./Vila-real Informació
L’Ajuntament de Vila-real ha anunciat que finalment retirarà el recurs contra la resolució del Ministeri d’Hisenda de les primeres convocatòries d’ajudes als EDUSI, ja que “han sigut resolts en la present convocatòria publicada al BOE els punts amb els quals estavem disconformes com són l’accés als criteris de baremació i a les memòries dels ajuntaments beneficiaris i la nostra petició, d’acord amb les exigències europees, que es done més pes a la part relacionada amb la inclusió social i lluita contra la pobresa”, ha informat aquest matí l’alcalde José Benlloch. Amb aquesta decisió es pretén també no causar problemes a altres ajuntaments que havien estat beneficiaris de les ajudes i també evitar majors despeses en assessorament jurídic a l’Ajuntament. El límit que s’ha fixat l’equip de govern per a aprovar en el ple el projecte de l’edició actual que comptarà amb un pressupost de 15 milions, dos més que l’anterior, és el 19 de novembre i en la mateixa sessió es ratificarà la renúncia del consistori al recurs. Benlloch ha destacat que els 55 beneficiaris de ’T’Avalem’ han participat en la present convocatòria amb la realització d’un total de prop de 400 enquestes a persones del seu entorn, per a fer-la més inclusiva i participativa.
L’alcalde ha recordat que la primera convocatòria dels EDUSI es va publicar el 13 de novembre de 2015 i que Vila-real “va suspendre per molt poquet” i en la següent, del 6 d’octubre 2016 i els resultats de la qual es van donar a conéixer en maig de 2017, l’equip de govern va decidir presentar el recurs amb els vots favor de PSOE i Compromís. “Estàvem en desacord en el fet que no havíem pogut accedir als criteris de baremació per a comprovar que era el que més es valorava en el projecte. Tampoc es va donar resposta a la nostra petició de poder consultar les memòries dels ajuntaments beneficiaris i per últim, tampoc estàvem conformes amb la poca importància que es donava a l’objectiu temàtic d’Inclusió social i lluita contra la pobresa, quan la UE, entitat d’on provenen els Fons Feder pels que lluitem, li atorga una especial atenció”, ha indicat José Benlloch. La situació ara és ben diferent, ja que segons l’alcalde, totes aquestes peticions han sigut satisfetes, i en aquesta convocatòria es veuen en “millors condicions per a competir amb la resta”.
D’aquesta manera, l’equip de govern ha pres la decisió de retirar el recurs en l’Audiència Nacional contra el Ministeri, ja que per una banda es pretén evitar problemes a altres ajuntaments que han resultat beneficiaris de les ajudes dels Fons Feder, ja que la revisió dels expedients i les memòries podria perjudicar a localitats Almassora, Borriana, Castelló i Onda, entre altres. També es vol estalviar les despeses en assessorament jurídic, ja que “ja tenim prou amb les sentències urbanístiques“, ha indicat l’alcalde.
Projecte actual
Quant a la tercera convocatòria, Benlloch ha donat algunes pinzellades del projecte, que incrementa el pes de l’àmbit social i el pressupost global, de 13 a 15 milions d’euros. D’aquesta manera, de manera més detallada cal destacar que per als programes per a aconseguir una millora de les TIC’s de cara a “assolir una major viabilitat de la ciutat en el futur”, s’han destinat 1,4 milions. Per altra banda, per a la promoció de l’economia sostenible “per a créixer dins d’uns límits ranoables i preservar el nostre planeta” s’han pressupostat 3,4 milions; per a actuacions d’eficiència energètica i medi ambient, un total de 3,8 milions; i per últim, per a l’objectiu de lluita contra la pobresa i en favor de la inclusió social, 5,6 milions, el que suposa un 39% del pressupost. L’alcalde ha avançat actuacions com la remodelació de l’edifici de l’antiga Cambra Agrària, seu actual de la Regidoria d’Economia, ja que no està adaptat i tampoc compta amb els recursos tecnològics pertinents”. Altre projecte seria l’intercanviador de transport previst a la plaça de l’estació del ferrocarril, per a obrir-la a la ciutat. “L’aparcament constreny l’espai, que té molt poca visibilitat. A més els habitatges de la zona no estan en les condicions adequades i també es contempla la seua adequació”, ha explicat l’alcalde. L’Edusi inclourà també l’ús de ceràmica d’empreses locals i provincials en aplicacions intel·ligents com termosolar o fotovoltaica.
Per últim, José Benlloch ha valorat la implicació dels tècnics municipals i també dels 55 alumnes-treballadors de ’T’Avalem’, que s’han encarregat de realitzar enquestes directes a ciutadans del seu entorn i així, fer més participatiu el projecte final. A més, encara s’estan incloent algunes de les propostes dels Pressupostos Participatius. “Si en aquesta ocasió tampoc obtenim les ajudes, farem tot el possible per a fer realitat el projecte, perquè es la ciutat que volem per al 2023. I si som beneficiaris, garantim que podrem aportar el 50 per cent de la quantia total, ja que és un pla amb un termini de sis anys i no hauríem d’abonar els set milions en un sol colp, sinó de manera fraccionada durant aquest període de temps”, ha assegurat l’alcalde.
No comments so far.
Be first to leave comment below.