Dijous, 21 de Novembre, 2024  |  
Estudien la possibilitat d’instal·lar un nou parc caní a la zona Sud-oest en 2017 Estudien la possibilitat d’instal·lar un nou parc caní a la zona Sud-oest en 2017

- 4 Juliol, 2016 -

Vila-real compta ja amb un nou parc caní en la zona nord, després del trasllat del recinte situat en la confluència entre les avingudes... Estudien la possibilitat d’instal·lar un nou parc caní a la zona Sud-oest en 2017

Vila-real Informació

Vila-real compta ja amb un nou parc caní en la zona nord, després del trasllat del recinte situat en la confluència entre les avingudes de Grècia i França a un espai situat entre les avingudes de Francesc Tàrrega i Grècia.

Una iniciativa que respon a la petició dels veïns, a la qual se suma la instal·lació d’una doble porta en el parc per a evitar que algun dels animals puga escapar, així com el muntatge d’una pèrgola, que estarà en breu en el centre de l’espai, per a dotar-lo de major ombra, a més de comptar amb més bancs per a asseure’s.

Així ho ha anunciat la regidora de Proximitat i Administració Local, Sabina Escrig, qui assegura que “l’Ajuntament ha escoltat en tot moment als vila-realencs i els propietaris de mascotes gaudeixen ja d’aquest nou espai de grans dimensions on els animals poden socialitzar-se i gaudir a l’aire lliure”.

D’aquesta manera, Escrig ha destacat que, mentre en 2011 no hi havia cap, amb aquest, són quatre ja els parcs canins existents en la ciutat. “A més d’aquest, tenim un en el barri del Pilar, un altre a la Sénia i un altre al costat de l’IES Broch i Llop, per la qual cosa el nostre objectiu seria crear, almenys un més en la zona sud-oest, de manera que tindríem totes les àrees pràcticament cobertes”, indica l’edila, que explica que ja s’estan cercant els terrenys perquè el nou recinte puga ser una realitat el 2017.

La regidora ha destacat que “el parc en el qual avui ens trobem ha sigut, una vegada més, a cost zero per a l’Ajuntament, ja que l’empresa de neteja viària s’ha encarregat del tancat, així com de la instal·lació de fonts, papereres i altres elements”.

En aquest sentit, Escrig ha posat l’accent en la necessitat que els propietaris prenguen consciència sobre la neteja dels excrements de les mascotes, tant en la via pública com dins dels parcs canins. “En els recintes hi ha papereres i bossetes perquè facen ús d’elles, ja que el fet d’acudir al parc no implica que hagen d’oblidar-se del seu deber com a propietaris de mantenir neteja la ciutat”, assenyala, al mateix temps que recorda que s’han instal·lat nous panells on es recorden obligacions bàsiques com tancar la porta de l’espai i portar amb corretja i morrió als animals potencialment perillosos.

Per açò, juntament amb la Regidoria de Sanitat, s’ha impulsat la creació d’un díptic informatiu que, sota el títol U més de la família, pretén millorar la informació sobre l’ordenança de convivència ciutadana i posar de manifest els drets, deures i obligacions tant d’amos com d’animals. El fullet inclou informació sobre el cens i la targeta sanitària, les vacunacions, les llicències per a gossos de races catalogades com potencialment perilloses, els gossos de vigilància, quins són les obligacions en la via pública i recorda la prohibició de maltractar o abandonar als animals, així com de mantenir-los en llocs indeguts, desatesos o en males condicions.

“El més important és que la gent sàpiga que, al marge de censar les seues mascotes en el Registre Informàtic Valencià d’Identificació Animal (RIVIA) en inserir-los el xip, també ha d’inscriure-les en el registre de l’Ajuntament, un tràmit totalment gratuït que assegura un millor control dels animals en la ciutat”, conclou Escrig.

Google+
Whatsapp Telegram

No comments so far.

Be first to leave comment below.

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *