- 20 Agost, 2022 -
La segona fase de millores en el futur clúster agroalimentari ha quedat deserta a causa de l'alça de costos. El consistori no renúncia al...La segona fase de millores en el futur clúster agroalimentari ha quedat deserta a causa de l’alça de costos. El consistori no renúncia al projecte, que contempla un drenatge de pluvials sostenible amb un tanc de tempestes. Per això, des de l’equip de govern ja s’ha traslladat la petició a la Conselleria per a poder disposar de major aportació que assegure l’execució d’aquest projecte, encara que de moment no s’ha obtingut resposta.
Vila-real Informació
L’Ajuntament de Vila-real sol·licitarà a l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace) una major aportació econòmica per a poder executar la segona fase de millores en l’àrea industrial de l’entorn de l’estació on el consistori impulsa la creació d’un clúster d’empreses i serveis del sector agroalimentari. La intenció del govern local és aconseguir una subvenció més quantiosa per part de l’ens autonòmic que assegure el desenvolupament del projecte, la licitació del qual ha quedat deserta a causa de la problemàtica actual d’alça dels costos en la construcció. L’alcalde, José Benlloch, ha explicat que “no volem renunciar a aquest projecte perquè suposarà una millora significativa en les infraestructures de prevenció d’inundacions en aquesta zona, amb la incorporació d’un innovador model de drenatge urbà sostenible a través d’un tanc de tempestes que ens serviria com a prova pilot per a donar solució als problemes d’inundabilitat en l’encreuament de l’avinguda Cedre amb l’avinguda França”. Per això, des de l’equip de govern ja s’ha traslladat la petició a la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball per a poder disposar de major aportació que assegure l’execució d’aquest projecte, encara que de moment no s’ha obtingut resposta.
En l’última convocatòria de subvencions de l’Ivace per a la millora i modernització de les àrees industrials de la Comunitat Valenciana, l’Ajuntament de Vila-real ha obtingut una aportació de 197.222 euros per a l’execució de la segona fase de modernització del polígon situat a l’entorn de l’estació del ferrocarril on l’equip de govern planeja la creació d’un clúster agroalimentari i tecnològic. El projecte, a més d’ampliar la xarxa d’enllumenat existent amb criteris d’eficiència energètica, té com a eix central solucionar els problemes d’inundabilitat amb la construcció d’un sistema de drenatge urbà sostenible, amb un tanc de tempestes de 4 x 14,5 metres. “Es tracta d’una actuació fruit d’anys d’estudi i de treball, a través de l’ús de noves tecnologies, per a conéixer la problemàtica d’inundacions en aquesta zona durant episodis de fortes pluges, i que completa el Pla de prevenció que durant els últims anys hem desplegat en tot el terme municipal, amb la millora de les infraestructures i les actuacions de neteja i manteniment de barrancs i llits per a evitar desbordaments”.
L’alcalde afig que “lamentablement, com ens ha passat en altres obres com l’adequació de l’entorn de l’estació o la rehabilitació de l’alqueria de Botànic Calduch, la inflació i l’alça de costos en el sector de la construcció han fet que la licitació d’aquesta segona fase de millores d’aquesta zona industrial haja quedat deserta perquè les empreses no poden assumir el preu de licitació tenint en compte la inflació i l’actual increment de les matèries premies per la guerra d’Ucraïna; però treballarem per a superar aquest escull i poder fer realitat el projecte”.
El regidor de Territori, Emilio M. Obiol, reforça la necessitat d’aquesta obra, que suposaria “una experiència innovadora i sostenible de drenatge a través del tanc de tempestes que es construiria a l’est de la via fèrria però que, a través d’una conducció, alleujaria els problemes d’acumulació d’aigua en l’encreuament de les avingudes Cedre i França, un problema que ja s’arrossega des de l’anterior govern del PP”. Obiol explica que la solució als problemes d’inundabilitat de l’avinguda França, motivats pel desenvolupament urbà i per la via del ferrocarril que actua com a dic de contenció, “seria molt costosa econòmicament si optem per un projecte de renovació de col·lectors en tota l’avinguda, a més de les consegüents molèsties a la ciutadania”. Per això, s’ha dissenyat una solució alternativa, amb la construcció d’un tanc de tempestes que drenaria part del cabal al subsol i una altra part a la xarxa de pluvials, i que “si resulta efectiva, tal com consideren els tècnics, podria també implantar-se en altres punts inundables de l’avinguda França”.
No comments so far.
Be first to leave comment below.