Dijous, 21 de Novembre, 2024  |  
La ciutat millorarà la qualitat dels cítrics amb un Banc de Micorizes de referència a la Comunitat  La ciutat millorarà la qualitat dels cítrics amb un Banc de Micorizes de referència a la Comunitat 

- 1 Agost, 2017 -

L'àrea d'Agricultura lidera aquest projecte experimental en el territori que tindrà tres anys de durada i que està impulsat junt amb la Fundació Institut... La ciutat millorarà la qualitat dels cítrics amb un Banc de Micorizes de referència a la Comunitat 

L’àrea d’Agricultura lidera aquest projecte experimental en el territori que tindrà tres anys de durada i que està impulsat junt amb la Fundació Institut d’Agricultura Ecològica i Sostenible i Conselleria. Consisteix en introduir els fongs en vivers per a estudiar els resultats en l’optimització de l’ús d’aigua o la reducció de fertilitzants i fitosanitaris, incorporant innovacions en l’agricultura tradicional per a “garantir el seu futur”

Vila-real Informació 

La Regidoria d’Agricultura, Medi ambient i Canvi Climàtic de Vila-real lidera un projecte experimental i pioner a la Comunitat que suposarà la creació d’un innovador Banc Mediterrani de Micorizes, amb l’objectiu d’investigar l’efecte positiu d’aquests fongs sobre els cítrics i afavorir la competitivitat de l’agricultura i la millora de la qualitat i els processos de producció. El projecte, impulsat en col·laboració amb el Fundació Institut d’Agricultura Ecològica i Sostenible (FIAES) i la Conselleria d’Agricultura, es desenvoluparà durant tres anys i suposa la implantació en vivers dels fongs, amb la creació d’una finca de referència en citricultura que permeta transferir els resultats als productors de tota la Comunitat. 

L’alcalde, José Benlloch, i el regidor d’Agricultura, Josep Pasqual Sancho, van mantenir recentment una reunió amb el president de FIAES, el doctor en Enginyeria Agrònoma de la Universitat Politècnica de València, José Luis Porcuna, i amb el tècnic de la Conselleria Alberto García, per a abordar els detalls del projecte, en marxa des de fa ja algunes setmanes. “Els cítrics són la primera espècie fruitera en importància econòmica i social a Vila-real i a la Comunitat Valenciana”, explica Benlloch, “per açò volem seguir ajudant a introduir innovacions que beneficien els productors i també el medi ambient”.

L’alcalde afig que “aquest projecte torna a col·locar Vila-real com a referent en un àrea tan important per a la nostra economia com és l’agricultura, introduint innovacions en un sector tradicional pel qual hem apostat de manera decidida i en la recuperació del qual seguirem treballant, en col·laboració amb institucions, entitats i empreses, per a garantir la seua competitivitat i el seu futur. Com a Ciutat de la Ciència i la Innovació, no podíem oblidar el nostre sector agrari, col·laborant en projectes i recerques dels resultats de les quals poden dependre qüestions com la minimització d’ús de fertilitzants, la reducció en el consum d’aigua i la millora de la qualitat dels nostres cítrics”, argumenta Benlloch. 

01-08-2017 Banc micorizes Vila-realEl projecte suposarà també l’optimització dels processos d’inoculació de les micorizes. Sancho detalla que “aquest terme defineix la simbiosi entre un fong i l’arrel d’una planta, en una relació en la qual ambdues parts obtenen beneficis, ja que mentre la planta rep del fong nutrients minerals i aigua, aquest obté hidrats de carboni i vitamines que per ell mateixa és incapaç de sintetitzar”. D’aquesta manera, la introducció de les micorizes en viver permet millorar la qualitat de les plantes, optimitzar els mètodes d’inoculació del fong i millorar la salut del plantó.

José Benlloch apunta que “la recerca que estem impulsant aborda amb un enfocament multidisciplinari l’aplicació d’un mètode innovador que ofereix solucions sostenibles als principals problemes del cultiu, a més de proporcionar resultats a curt termini transferibles als agricultors de tota la Comunitat, als qui l’estudi ajudarà a millorar la producció i la qualitat mediambiental dels sistemes de cultiu”, explica el regidor d’Agricultura. Un dels principals resultats previstos és l’optimització de les quantitats d’aigua utilitzades en el reg. “Es tracta d’un important avanç al qual se sumen altres dos, ja que gràcies a les micorizes es minimitzen els requeriments de fertilitzants i també es rebaixa la dependència de fitosanitaris”, agrega l’edil, qui destaca la rellevància d’una recerca els resultats de la qual es traslladaran a la citricultura de tota la Comunitat.

Google+
Whatsapp Telegram

No comments so far.

Be first to leave comment below.

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *