Diumenge, 24 de Novembre, 2024  |  
El Voluntariat pel Valencià tornarà a crear parelles per a difondre la llengua i la cultura El Voluntariat pel Valencià tornarà a crear parelles per a difondre la llengua i la cultura

- 2 Febrer, 2017 -

L'Ajuntament i Socarrats repeteixen iniciativa de possar en contacte voluntaris i aprenents El Voluntariat pel Valencià tornarà a crear parelles per a difondre la llengua i la cultura

Vila-real Informació

“Vam dir que seria un punt i seguit i ací estem de nou, a punt d’iniciar una nova edició del Voluntariat pel Valencià”. Així s’ha expressat el regidor de Normalització Lingüística de l’Ajuntament de Vila-real, Pasqual Batalla, durant la presentació d’una nova campanya de la iniciativa que impulsa Escola Valenciana, a la qual també s’ha tornat a sumar la Associació Cultural Socarrats i que cerca fomentar la difusió de la cultura i tradicions valencianes a través de la llengua.

Batalla, que ha estat acompanyat pel vicepresident d’Escola Valenciana, Natxo Badenes, i pel president de Socarrats, Fermin Font, ha destacat l’èxit de l’anterior edició, que va finalitzar amb 28 parelles lingüístiques i ha assegurat que “gràcies a la unió de les tres entitats, podem assegurar que aquesta campanya serà un nou èxit”.

L’activitat consisteix a posar en contacte persones que parlen valencià amb altres que vulguen aprendre a expressar-se de manera fluïda, que “hauran d’estar disposades a quedar una hora cada setmana, durant 10 setmanes, per a parlar dels temes que vulguen o realitzar activitats junts, però sempre comunicant-se en la nostra llengua”. “És l’única manera d’acabar amb les inseguretats que moltes persones senten a l’hora de soltar-se i parlar en valencià”, explica l’edil, que destaca l’important paper dels voluntaris que, “sense necessitat de tenir cap titulació, simplement voluntat i il·lusió, són un important engranatge de la cadena, ajudant els aprenents no només a relacionar-se en valencià, sinó també a aprendre sobre la nostra cultura, els nostres costums i tradicions i, el que és més important, a sentir-se integrats en la nostra societat”, apunta.

En aquest sentit, Natxo Badenes ha explicat que “volem que els nouvinguts perden la por a parlar i un clar exemple és el de la coordinadora de la campanya, que fa nou anys va arribar des de Romania sense conèixer la nostra llengua i ara és una de les màximes impulsores”, al mateix temps que afig que “portem ja 22.300 aprenentes i voluntaris i comptem amb 94 municipis implicats de llarg a llarg de l’autonomia”.

Per la seua banda, Fermin Font ha indicat que “aquesta iniciativa, només pel fet de tenir el suport de tres entitats ja té futur, perquè res pot tirar endavant si s’impulsa des d’un sol estament i sense implicar la gent”. A més, ha animat els veïns a participar i a “aproximar-se a persones de diferents cultures, especialment en un moment en el qual mentre uns estem hiperconectats amb nous mecanismes virtuals, uns altres es dediquen a alçar murs per a separar-nos”, al mateix temps que afirma que “per aquesta activitat han passat aprenents de l’Estat espanyol, del sud d’Amèrica, el nord d’Àfrica i de l’est d’Europa, que demostren que és possible aprendre i integrar-se i que quants més de nosaltres parlem en valencià, més gent estimarà aquesta llengua”.

Els interessats a inscriure’s com a voluntaris o aprenents poden fer-ho a la Regidoria de Normalització Lingüístic –carrer de Josep Ramon Batalla, 6-, a través de normalitzacio@vila-real.es, al web http://normalitzacio.vila-real.es o telefonant al 964 547 009. També ho poden fer a l’AC Socarrats -carrer de Carles Sarthou, 38- o mitjançant el correu acsocarrats@gmail.com i a la pàgina web http://socarratsvilareal.blogspot.com, així com a www.escolavalenciana.com. La campanya, que comença el 2 de març, sempre està oberta a inscripcions.

Google+
Whatsapp Telegram

No comments so far.

Be first to leave comment below.

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *