- 27 Gener, 2017 -
Formarà part del grup de 7.000 municipis de 161 països de tot el món que lluiten per la igualtatVila-real Informació
L’Ajuntament de Vila-real iniciarà els tràmits per a l’adhesió de la ciutat a la xarxa Alcaldes per la Pau, una vegada s’aprove en el Ple ordinari del pròxim dilluns la declaració institucional mitjançant la qual Vila-real començarà a formar part del grup de 7.000 municipis de 161 països de tot el món que s’han manifestat a favor d’aconseguir l’eliminació de les armes nuclears en 2020.
La xarxa Mayors for Peace, que des de 1990 està registrada a Nacions Unides, va sorgir vuit anys abans, quan l’alcalde d’Hiroshima va proposar un nou programa per a promoure la solidaritat entre ciutats per a l’abolició total de les armes nuclears, al que es va sumar immediatament l’alcalde de Nagasaki, sent aquestes dues ciutats que van patir els bombardejos atòmics durant la Segona Guerra Mundial les impulsores del moviment, que explica ja amb 300 municipis espanyols adherits.
“De tots és sabut que Vila-real és una ciutat que aposta per la pau, pel diàleg i per la mediació, amb una àmplia experiència en l’àmbit policial i també escolar, i és per aquest motiu pel qual la xarxa ha mostrat el seu interès per incorporar a la nostra ciutat al projecte”, explica l’alcalde, José Benlloch, qui destaca que “els desafiaments als quals el món s’enfronta en el present han de comptar amb una aliança de tots els actors amb responsabilitat per a aconseguir un món en pau”.
Benlloch, que recorda que Vila-real va inaugurar el passat 12 de gener una exposició titulada Hiroshima-Nagasaki. Per un món sense armes nuclears, que estarà disponible a la Casa de Polo fins el 12 de febrer, assegura que “els governs locals posseeixen un paper crucial com a actors principals, no només a l’escenari de prevenció de conflictes, àmbit en el qual cada vegada tenim més rellevància, sinó també a les tasques de reconstrucció de les ciutats i en la tasca educativa al voltant de la cultura de pau”.
“Els atacs a Hiroshima i Nagasaki, que en 2020 compliran 75 anys, són fets que ens avergonyeixen com a éssers humans i que hem de treballar per a evitar que mai tornen a repetir-se”, assenyala Benlloch, al mateix temps que assegura que “la xarxa Alcaldes per la Pau, que actualment compta amb molt poca presència de municipis valencians, realitza una tasca imprescindible per a enfortir el paper dels governs locals en l’àmbit internacional i permet compartir recursos i experiències en l’àmbit de la cultura de pau amb altres ciutats i entitats i organitzacions de tot el món”.
Per açò, el primer edil agraeix a “tots els grups polítics la seua implicació i col·laboració per a unir-se en aquesta declaració institucional que, a més de solidaritzar-se amb l’objectiu d’aconseguir l’eradicació total de les armes nuclears, permet contribuir a la conscienciació de la ciutadania, a través de la xarxa, de l’amenaça que representen les armes de destrucció massiva”. Així mateix, el document que s’aprovarà en el Ple anima els alcaldes d’altres municipis a sumar-se a la xarxa. “Formar part d’aquest organisme amb presència a tot el món pot suposar un efecte multiplicador molt interessant per al treball en mediació i cultura de pau pel qual Vila-real és tot un referent”, conclou.
No comments so far.
Be first to leave comment below.