Dimarts, 1 d'Octubre, 2024  |
El Villarreal no pot amb el Barcelona en un partit boig amb molts gols a l’Estadi de la Cerámica (1-5) El Villarreal no pot amb el Barcelona en un partit boig amb molts gols a l’Estadi de la Cerámica (1-5)

- 22 Setembre, 2024 -

El Barça de Hansi Flick va tornar a mostrar la seva millor cara i va tombar per 1-5 un Villarreal que va viure al... El Villarreal no pot amb el Barcelona en un partit boig amb molts gols a l’Estadi de la Cerámica (1-5)

xxxxx

EFE / Vila-real Informació

Tot i això, la pitjor notícia per al Barça va ser la lesió de Marc-André Ter Stegen, substituït en llitera al límit del descans, en un partit en què el conjunt culer va sotmetre amb la pilota el Vila-real a la primera meitat i va aprofitar el desgast físic i mental a la segona part del conjunt castellonenc, a qui van anul·lar tres gols en fora de joc, per rematar el matx que el deixa amb quatre punts d’avantatge sobre el Madrid.

Immaculat a la Lliga, el Barça volia rescabalar-se de l’ensopegada contra el Mònaco i des del principi va dominar la pilota, encara que el Vila-real, lluny d’assumir un paper de convidat, va buscar aprofitar-se des del primer moment de la línia defensiva tan alta del Barça i va llançar contres , però els de Marcelino es van topar des del primer moment amb el fora de joc.

Tot just havien passat deu minuts quan Yeremy Pino va rebre una pilota filtrat a l’esquena dels centrals, va punxar la pilota i, sense deixar-lo caure, va llançar una vaselina que es va colar a la porteria del meta alemany, però la jugada no va valer.

A partir d’ací, el Barcelona va començar a imposar el seu futbol amb Pedri, Raphinha i Lamine Yamal. Tot i que els locals seguien llançats al contraatac, el Barça començava a fer patir el Villarreal i al minut 19, Pedri va saber netejar una embarullada jugada perquè la pilota arribés a Pablo Torre, que amb una passada filtrada va deixar només Lewandowski, que va afusellar Diego Comte.

El Villarreal no es va acovardir, però la superioritat del Barcelona en aquells minuts la va tornar a corroborar el davanter polonès rematant de semi xilena una pilota que havia deixat mort Diego Conde al desviar un xut de Raphinha a la sortida d’un córner. Era el 0-2.

Tot i això, l’equip de Marcelino va tenir per fi la seva recompensa en un nou contraatac que va fabricar Álex Baena amb una passada a l’esquena dels centrals que va recollir Pépé, que en un dos contra un davant Ter Stegen, va cedir la pilota a Ayoze, que va anotar el gol del Villarreal.

Incisiu en les contres, Nicolás Pépé va tenir l’empat en un mà a mà el 45, encara que Ter Stegen va tenir la fortuna d’escollir el costat correcte i desviar a córner el fort xut. Va ser la fortuna que no va tenir un minut després, quan en recollir la pilota fruit d’un córner va tenir un mal gest a l’aterratge, cosa que el va obligar a ser substituït en llitera amb gestos de dolor al genoll dret.

El Barcelona va sortir a la segona meitat encara grogui per aquesta acció i el Villarreal sabia que era el seu moment per tornar a empatar el partit. Va estar a escassos mil·límetres de fer-ho, però un nou fora de joc de Nicolas Pépé va impedir sumar el segon.

Però quan millor hi havia el Villarreal, una badada defensiva va deixar sol Pablo Torre, que des de la frontal va batre Diego Conde i va posar el tres a un, que ‘va matar’ un Villarreal que va començar a acusar el desgast i que només podia treure balons .

De fet, Lamine Yamal va estar a punt d’anotar el quart tot just un parell de minuts després del de Torre, encara que Éric Bailly, per evitar el seu xut, li va fer un penal que fallaria instants després Lewandowski.

Encara va tenir una darrera empenta el Villarreal, que va anotar un nou gol que no tindria pes en el partit per un nou ‘offside’, aquesta vegada de Thierno Barry, malgrat haver rematat de cap a la xarxa un precís centre de Sergi Cardona.

Ja sense forces, el Villarreal va abaixar els braços i Raphinha no va tenir pietat. En cinc minuts frenètics, el brasiler va anotar el quart amb un xut des del punt de penal que va desviar Bailly i va marcar el cinquè cinc minuts després en aprofitar una passada exquisida de Lamine Yamal amb l’exterior de la bota esquerra que el va deixar sol.

1 – Villarreal:
 Diego Conde; Femenía, Bailly, Costa, Cardona; Pepe (Akhomach, m.70), Comesaña (Terrats, m.70), Parejo (Pape Gueye, m.70), Pino (Barry, m.62); Baena (Denis Suárez, m.70), Ayoze.
5 – Barcelona : Ter Stegen (Iñaki Peña, m.45); Koundé, Sergi Domínguez (Cubarsí, m.59), Iñigo Martínez (Héctor Fort, m.81), Gerard Martin; Torre (Pau Víctor, m.59), Éric García, Pedri (Casadó, m.59); Lamine Yamal, Raphinha, Lewandowski.
Gols: 0-1, m.19: Lewandowski. 0-2, m.35: Lewandowski. 1-2, m.38: Ayoze Pérez. 1-3, m.58: Pablo Torre. 1-4, m.75: Raphinha. 1-5, m.80: Raphinha.
Àrbitre: Busquets Ferrer (Comitè Balear). Ha amonestat Parejo (m.2), Álex Baena (m.52), Bailly (m.66), Ayoze (m.85), Cardona (m.88) i Akhomach (m.90) per part del local i Pau Víctor (m.82) pels visitants.
Incidències: Estadi de la Ceràmica davant 22.048 espectadors.