- 28 Setembre, 2016 -
Climent assegura que és una “opció per a acollir Màster”Vila-real Informació
L’Ajuntament i la Universitat Jaume I (UJI) treballaran de manera conjunta per a acostar estudis universitaris relacionats amb la salut i l’esport a Vila-real per a seguir impulsant la marca de ciutat. Així ho ha anunciat el primer edil, José Benlloch, que juntament amb la regidora d’Esports, Silvia Gómez, i amb l’edil de Territori, Emilio Obiol, ha mostrat les instal·lacions del Centre de Tecnificació Esportiva (CTE) a una delegació de l’UJI, composta pel rector, Vicent Climent; el vicerector d’Economia i PAS, Miguel Ángel Moliner; el catedràtic de Química Inorgànica, Juan Bautista Carda, i el cap del Servei d’Esports, Carlos Hernando.
“Comptar amb la Universitat és fonamental per a la ciutat, d’ací la nostra aposta per l’UJI, amb la qual col·laborem i de la qual ja formem part, amb la Seu de la Plana, o les càtedres d’Innovació Ceràmica i de Mediació Policial”, explica Benlloch, qui ha destacat que el CTE “és un transatlàntic enorme amb moltes possibilitats de viatjar al futur, però ho hem de portar a velocitat de creuer”. Per aquest motiu, assenyala que “la nostra obligació ara és omplir-ho del contingut que no se li va dotar en el seu moment i cercar fórmules d’explotació que servisquen per a millorar la qualitat de vida dels vila-realencs i ho convertisquen en un espai d’oportunitats per a tota la Comunitat Valenciana, i per açò creiem que és el lloc idoni per a impartir formació universitària”.
“El que en un primer moment es va concebre com un espai per a 40 esportistes d’elit, ha d’obrir-se a la resta de la ciutadania, perquè és un edifici públic”, indica el primer edil, “hem d’ampliar la mirada cap a la província, demostrant que som una ciutat amb vocació de prestar serveis comarcals, i cap a allò internacional, i per açò no anem a deixar de treballar en la nostra aposta universitària”.
De moment, sols Máster
Per la seua banda, el rector de l’UJI ha assegurat que “ens hem quedat bocabadats” en conèixer les instal·lacions, que ha qualificat com a “capdavanteres” i ha manifestat que “la Universitat va de la mà de l’Ajuntament per a trobar solucions a un contenidor al que hem de donar el servei que millor s’adeqüe a la situació actual”. En aquest sentit, ha explicat que coneix “l’interès de Vila-real per ser un referent tant en l’àmbit de la salut com de l’esport” i que la Universitat “té la mateixa finalitat, motiu pel qual estem avui ací, per a asseure’ns a parlar sobre les possibilitats i sobre quines accions podem fer per a traure rendiment a aquest edifici”.
Climent ha indicat que “ens agradaria moltíssim tenir l’oportunitat d’engegar altres graus, com el de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport, però allò més immediat i factible en el que podem pensar és a oferir formació de màster i de postgrau especialitzada en els dos àmbits d’interès de l’Ajuntament de Vila-real, que es podrien impartir en aquest mateix recinte i que intentaríem fer al més aviat”, tot i que assegura que “la Jaume I no descarta en absolut, en un futur, quan tinga solucionades les incògnites financeres i administratives, llançar-se a iniciar un nou grau d’àmbit esportiu”. “Aquest centre s’acobla molt bé tant per a estudis com per a formació esportiva i a més compta amb moltes facetes”, afirma.
Ciutat “provincial” de la Salut i l’Esport
En paraules de l’alcalde, Vila-real és la localitat provincial més indicada per a acollir aquest tipus d’estudis per les potents infraestructures esportives que posseeix, com Ciutat Esportiva Municipal (CEM), la Ciutat Esportiva del Vila-real CF, que “és un excel·lent ambaixador de la ciutat” o el Pavelló Melilla. “Anem pel bon camí”, assenyala, al mateix temps que indica que no es descarta la possibilitat que empreses privades col·laboren “perquè aquestes instal·lacions donen molt de joc i la nostra filosofia és la col·laboració públic-privada per a omplir de contingut i de vida aquest espai”, conclou.
No comments so far.
Be first to leave comment below.