- 13 Maig, 2018 -
S'ha abordat a Vila-real l'ús de la tecnologia com a avanç per al camp terapèutic i s'ha desenvolupat una taula de debat sobre el...S’ha abordat l’ús de la tecnologia com a avanç per al camp terapèutic i s’ha desenvolupat una taula de debat sobre el Ciberassetjament
Vila-real Informació
La Societat de Psiquiatria de la Comunitat Valenciana ha celebrat a Vila-real la seua XXVII reunió anual, amb un intens programa que centrat en el paper que juguen les Noves Tecnologies en el camp de la Psiquiatria durant dues jornades.
Llanos Conesa, presidenta de la Societat de Psiquiatria de la Comunitat Valenciana (SPCV) apunta que ‘les TIC estan presents en la nostra pràctica clínica diària i en l’atenció dels nostres pacients i la Societat de Psiquiatria de la CV, tant en aquesta reunió com en les esdevenidores, estarà pendent dels nous avanços que afecten a la nostra especialitat’.
En la inauguració d’aquestes jornades, Miquel Rovira, gerent del Departament de Salut de l’Hospital Universitari La Plana destacava que: ‘aprofitar les noves tecnologies per a afavorir la comunicació amb el pacient és molt important. La nostra missió a través de les RRSS és parlar en positiu i de manera didàctica de la salut mental. Quant a les amenaces, també les hem de tenir clares, ja que els nostres pacients primer solen passar per la consulta del doctor Google’.
Per la seua banda, Rafael Sotoca, director general d’Assistència Sanitària de la Conselleria de Sanitat, apuntava que: ‘quan parlem de nova tecnologia ja no parlem del que portem lloc, la qual cosa ens ha d’interessar és la tecnologia que ens anem a trobar a mitjà termini, hem de preveure aqueix escenari ’.
La tinent alcalde i regidor de Sanitat de l’Ajuntament de Vila-real, Silvia Gómez, recordava que: ‘Vila-real està reconegut pel Ministeri com a ciutat de la innovació. A Vila-real treballem per a fer actuacions que beneficien la salut de les persones i considerem molt important utilitzar les noves tecnologies en l’àmbit sanitari’.
Ciberassetjament i addiccions a les noves tecnologies
Durant el matí del dissabte s’ha desenvolupat una taula de debat sobre el Ciberassetjament en la qual ha participat Carlos Zapico, Policia Investigador, que ha centrat la seua ponència en les Tics i la seua repercussió delictiva i com han anat creixent les modalitats delictives en aquest àmbit (ciberbullying, sexting, grooming…) i la importància de treballar ben coordinats professionals de l’àmbit de Salut Mental i la Policia, ja que a voltes l’entorn familiar és l’últim a assabentar-se.
En l’última taula de debat s’ha analitzat la creixent i preocupant addicció a les noves tecnologies, en la qual han participat els doctors Bartolomé Pérez i Ángel Turbi.
En la seua intervenció, el doctor Ángel Turbi ha assenyalat que: ‘convé que ens responguem a nosaltres mateixos si existeix addicció tecnològica o addicció amb tecnologia, perquè addiccions com el sexe, videojocs, compres o apostes ja es coneixien i han donat el seu salt al món digital’.
El doctor Bartolomé Pérez ha apuntat que: el problema no és la tecnologia, ni el mitjà, ni el suport, sinó la gestió i el control de la impulsivitat que cada persona puga ser capaç de marcar-se’.
No comments so far.
Be first to leave comment below.